Físic o Tàctica?

on miércoles, 25 de enero de 2012
Físic o tàctica en una lliga com l'NBA? Aquesta és la pregunta.
Per una banda tenim al potent pívot dels Orlando Magic, Dwight Howard, un musculós pívot, capaç de capturar una quantitat impresionant de rebots en un únic partit, capaç d'esbucar tota la cistella d'una sola esmaixada, un jugador capaç de fer taps al la màxima altura on nigú no es pensaria arribar mai. Pot ser sigui un potent jugador, però li pot faltar la tàctica a l'hora dels moviments, o del jocs de peus com els altres pívots, o tal volta el llançament infalible de mitja distància que també poseeixen bastants pívots de l'NBA? És l'estil de pivot que es cerca en un equip?, que sigui potència pura?, però amb tot això, esteim xerrant d'un gran jugador, d'alta qualitat. Howard, conegut amb el sobrenom de "Superman" és l'estat físic en persona, amb els seus 2'11 metres d'alçada, és un dels millors pívots de l'NBA, amb una gran quantitat de premis personals, entre d'ells, el guanyador de l'All Star Weekend, més concretament el concurs d'esmaixades i seleccionat durant 4 o 5 anys seguits per a jugar el partit de les estrelles de l'NBA, etc.


I per altra banda tenim a la tàctica en persona, la mentalitat, el jugador amb més seguretat a l'hora de llançar,l'ala-pívot oficial dels campions de l'NBA (Dallas Mavericks), Dirk Nowitzki, és l'eficàcia, una assegurança tant en el llançament de mitja distància, com al llançament exterior desde els tres punts, com a l'hora de llançar tirs lliures, fins i tot realitzant tirs impossibles, girant sobre ell mateix amb suspensió, llançant amb tres jugadors a sobre, ficant els tirs decisius d'un partit que poden donar la victòria al seu equip. Nowitzki, conegut amb el sobrenom de "Robin Hood", és un ala-pívot de confiança, és un dels "rança blanca tirador", poseeix un joc de peus extraordinari, pot ser sigui un jugador lent, però els seus moviments en el pal baix, són molt difícils d'aturar. Dirk, poseeix en les seves mans, uns dels tirs més difícils de taponar de tota l'NBA, després de "l'Sky hook" de Kareem Abdul Jabbar, el seu tir en suspensió sobre una sola cama és practicament imparable, no li tremola el pols abans de llançar, com si no hi circulés sang per les venes de les seves mans, Nowitzki s'ha convertit en un dels millors ala-pívots de l'NBA, per no dir el millor ala-pívot.
Vet aquí les dues classes de jugadors interiors, el físic contra el talent, la potència contra l'eficàcia, quin estil de jugador acabarà per ser el determinant a l'NBA?

0 comentarios:

Publicar un comentario